Over mij

Mijn naam is Peggy Van Schepdael, getrouwd, moeder van 4 kinderen en grootmoeder van 4 kleinkindjes.  Velen zullen mij nog kennen als “coach Peggy” van mijn jarenlange Weight Watcherscursussen in Asse, Vollezele, Lennik en Halle.  Op een bepaald moment gaf ik wekelijks 11 cursussen !

Peggyvs op stapGraag wil ik jullie kort iets vertellen over mijn eigen ervaringen. Ik ben nooit mager en zelfs nooit slank geweest, eerder ‘volslank’.
Na mijn huwelijk en de geboorte van de kinderen was ik zeer fors aangekomen. Een combinatie van verkeerde voeding en voedingsgewoonten (vb om 22u nog loempia’s frituren en opeten, regelmatig een goede Duvel drinken enz…) en daarbij veel te weinig (lees : geen) beweging.
Tot ik besloot dat het zo niet verder kon. Ik ben erin geslaagd om op een gezonde manier een kleine 20 kg af te vallen. Nochtans ben ik niet iemand met uitzonderlijk veel wilskracht of doorzettingsvermogen. Met een goede planning en voorbereiding kom je echter heel ver !

En weet je waar ik het meest trots op ben ?  Die 20 kilo zijn er, na 30 jaar, nog steeds af !

Ik weet dat afslanken en slank blijven ook voor jou weggelegd is en daarom heb ik besloten om ook anderen met overgewicht aan te zetten om hun hoop niet op te geven en ook actie te ondernemen tegen een ongezonde levensstijl.
Door mijn jarenlange ervaring als coach weet ik dat iedereen, met de juiste begeleiding en motivatie, er ook kan in slagen om op een gezonde manier af te slanken en slank te blijven !  Er zijn slechts 3 redenen waarom het niet zou lukken :
1) je komt wel naar de cursus maar bent niet bereid je slechte gewoonten te veranderen
2) er is een medische oorzaak
3) je schrijft je in maar komt niet wekelijks naar de cursus.  Het is echt cruciaal om, indien mogelijk IEDERE WEEK aanwezig te zijn.  10 weken  is al niet lang om nieuwe inzichten te verwerven, als je dan daarbij ook nog niet komt …..

Ik weet één ding heel zeker : gezond en plezant afslanken is een zaak van geven en nemen.  Je maakt een fikse wandeling en drinkt daarna gezellig een biertje. Zo werkt het.

Ik ben intussen al veel ouder (en wijzer !) maar ook 20 kg gelukkiger ! En ja, met deze uitspraak geef ik mezelf levenslang.

Peggyvs op terras l